Masa cukrowa marki POP Modecor
Zastosowanie:
- do pokrywania tortów i ciastek
- elastyczny, gładki przypominający modelinę
- dzięki swoim właściwością pozwala na tworzenie dowolnych dekoracji
- idealny do rozwałkowania
- niezawodny przy tworzeniu tortów artystycznych w stylu angielskim
- 250g masy rozwałkowanej na grubość około 5mm pozwala pokryć tort o średnicy około 20 cm
Kolor : czerwony
Skład: cukier (74%), syrop glukozowy, tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, illipe), syrop z cukru inwertowanego, stabilizator: syrop sorbitolowy (E420ii), woda, substancja utrzymująca wilgotność: glicerol (E422), środek zagęszczający: guma ksantanowa (E415), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromat, środek konserwujący: sorbinian potasu (E202), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E300), barwnik: koszenila (E120); może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów, w tym orzechów arachidowych oraz soi.
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Po otwarciu przechowywać w woreczku celem uniknięcia wysuszenia.
Masa netto: 250g.
Producent: Modecor