Masa cukrowa marki POP Modecor
Zastosowanie:
- do pokrywania tortów i ciastek
- elastyczny, gładki przypominający modelinę
- dzięki swoim właściwością pozwala na tworzenie dowolnych dekoracji
- idealny do rozwałkowania
- niezawodny przy tworzeniu tortów artystycznych w stylu angielskim
- 250g masy rozwałkowanej na grubość około 5mm pozwala pokryć tort o średnicy około 20 cm
Kolor : czerwony
Skład: cukier, syrop glukozowy, tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, illipe), syrop z cukru inwertowanego, substancja stabilizująca: syrop sorbitolowy E420ii, woda, substancja utrzymująca wilgotność: gliceryna E422, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa E415, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330, aromat, środek konserwujący: sorbinian potasu E202, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy E300, barwnik: czerwień allura E129.
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Po otwarciu przechowywać w woreczku celem uniknięcia wysuszenia.
Masa netto: 1kg.
Producent: Modecor