Barwniki spożywcze, zestaw 6x20g barwnik POWER GEL
Barwnik spożywczy w żelu Power Gel Professional, opracowany według nowatorskich receptur. Już niewielka ilość barwnika gwarantuje mocne, intensywny odcienie, niemożliwe do uzyskania z jakimkolwiek innym dostępnym na rynki produktem. Posiada opakowanie z wygodnym zakraplaczem, ułatwiającym precyzyjne dozowanie.
Barwniki spożywcze w żelu to produkty stosowane w przemyśle cukierniczym, który służy do nadawania kolorów potrawom, wypiekom oraz deserom. Dzięki nim wszystko, co przygotujesz uzyska niesamowity i oryginalny kolor.
Kolory w zestawie:
- beżowy
- biały
- czarny
- żółty słoneczny
- płonąca czerwień
- błękitny
Zastosowanie:
- masa cukrowa i solna
- marcepan
- krem śmietanowy
- lukier królewski
- makaroniki
- ciasta
- dżemy
- galaretki
- lody
- napoje
- alkohole
Cechy:
- AŻ 500 KROPEL W JEDNYM OPAKOWANIU
- Wysoka wydajność
- Wygodny zakraplacz ułatwiający dozowanie (1 kropla = ok. 0,04g)
- Butelka posiada bezpieczne zamknięcie, dzięki któremu barwnik nie wysycha i nie wylewa się
- W składzie barwników ograniczono zastosowanie barwników AZOwych
- Barwniki można ze sobą mieszać
Dozowanie:
- Na 100g lukru, używamy od 5-10 kropel. Zależnie od intensywności docelowego koloru.
- Przed użyciem wstrząsnać.
Składniki: syrop glukozowy, gliceryna E422, woda, barwniki: E102, E133, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu E202, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330, emulgator: hypromeloza E464
Barwnik do celów spożywczych, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Barwniki E 102, E 104, E 110, E 122, E124 i E 129 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Informacja o atestach:
Barwniki posiadają atesty, które wysyłamy w razie potrzeby
EAC - oznaczenie przeznaczone wyłącznie dla produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa. Tylko towary, które uzyskały certyfikat lub deklaracje Euroazjatyckiej Unii Celnej, mogą posługiwać się tym oznaczeniem
Na terenie zakładu wykorzystywane są: mleko, soja. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców