Innowacyjny produkt do barwienia czekolady – pozwala temperować czekoladę!
Przeznaczony również do barwienia mas tłustych oraz kremów. Wyróżnia się mocnym nasyceniem kolorów, wydajnością, dużą siłą krycia oraz łatwością wprowadzania w masę. Dozowanie kropelkowe pozwala na łatwą aplikację. Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Aby produkt dał najlepszy efekt należy go prawidłowo przygotować do pracy. W tymcelu przed użyciem wstrząśnij buteleczkę, aby umożliwić wymieszanie barwnika.
Pojemność: 18 ml
Składniki: polirycynooleinian poliglicerolu (E476), olej roślinny (rzepakowy), barwnik: błękit brylantowy (E133), żółcień pomarańczowa (E110), tartrazyna (E102), emulgator: lecytyna sojowa (E322), monooleinian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 80) (E433), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Dozowanie maksymalne - 0.01 g/kg - dekoracje i powłoki za wyjątkiem nadzień; 0.004 g/kg - pozostałe wyroby cukiernicze.